STUDIO MARKUS
Creatief Atelier

Cursus & Workshops

Studio Markus heeft een royaal aanbod aan cursussen en workshops. Voor beginners en gevorderden. Wil je graag eens uitproberen of boetseren iets voor jou is, maar heb je (nog) geen behoefte om wekelijks les te nemen, dan is een workshop wellicht iets voor jou. Er is keuze uit een halve, 1 of 2-daagse workshops:


½ dag workshop: reliëf tegel maken
In deze workshop leer je hoe je een afbeelding in reliëf kunt boetseren op een tegel. Dit kan een bloem zijn, een dier, een gezicht, maar ook bijvoorbeeld een geboortekaartje. Er is natuurlijk meer mogelijk als het maar niet te ingewikkeld is, want dan loop je vast op de tijd. Maar zelfs daar is een oplossing voor want in dat geval is er altijd verlenging van de workshop mogelijk.
De workshop duurt ongeveer 3,5 uur en vindt plaats in mijn atelier.
De kosten zijn € 29,50  inclusief koffie, thee, wat lekkers en gebruik van gereedschap en materiaal. Eventuele verlening kost 10 euro per uur.


1-daagse workshop: Koppie-koppie
In deze workshop van een dag maak je een kopje op een kopje van aan de lucht drogende klei. De grootte van het beeldje ligt ongeveer tussen de 10 en 25 cm, afhankelijk van het formaat kopje wat je als basis gebruikt. Er is een small, medium en large versie. Deze workshop is zowel voor beginners als voor gevorderden.
De workshop duurt van 09.30 - 17.00 uur met een korte lunchpauze en vindt plaats in mijn atelier. Om zoveel mogelijk van de tijd te gebruiken voor het boetseren is er een korte lunchbreak waarin je je zelf meegebrachte boterhammetjes kunt opeten.
De kosten zijn: small € 49,50 , medium € 52,50 en large € 55,- (inclusief de materialen, koffie, thee en wat lekkers)

In principe wordt deze workshop elke laatste zaterdag van de maand gegeven, maar in overleg zijn er ook andere dagen mogelijk. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door. Eventueel ook op locatie mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.


Weekend workshop
Even een weekendje voor jezelf om je “creatieve ik” de rust en de ruimte te geven om aan de slag te gaan, zonder zorg en stress. Zou dat niet even heerlijk zijn! Deze 2-daagse workshop geeft je wat meer gelegenheid om aan de verschillende aspecten van het boetseren te proeven of ook om bijvoorbeeld in alle rust 1 of 2 Koppie-koppies te maken.
De workshop is op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur in mijn atelier. Er is ook een mogelijkheid om op vrijdagavond al te starten met het bespreken van wat je wilt maken en welke materialen er allemaal nodig zijn. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in de directe omgeving.
De kosten voor dit weekend zijn € 149,- inclusief de materialen, koffie, thee, wat lekkers en 2 x lunch.
Eventueel de vrijdagavond al starten kost € 25,- extra
Datum voor de workshop wordt in overleg bepaald bij tenminste 3 deelnemers.


Er bestaat ook een mogelijkheid om deze weekend workshop op locatie te geven, bijvoorbeeld in een hotel of vakantiehuisje. Een ultieme gelegenheid om er echt even tussenuit te zijn en je volledig te focussen op je creativiteit.
Dit dan ook in overleg met de deelnemers. Dan starten we op vrijdagavond en zijn er 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner op zaterdag en koffie en thee gedurende de workshop inbegrepen. 

De kosten voor deze all-inclusive workshop is afhankelijk van de kosten van de locatie.Cursus
** Of je nu een beginner bent die graag lekker ontspannen aan een zelf, of in overleg, te kiezen beeld wil werken of je bent al meer gevorderd die graag alle kneepjes van het vak wil leren, dan is les op regelmatige basis een mooie optie zijn. Je kunt zelf bepalen of je wekelijks, twee-wekelijks of 1 x per maand les wilt hebben.

Reguliere les
De les duurt 3 uur en is ’s morgens van 10.00 – 13.00 uur of ’s middags van 14.00 – 17.00 uur.
De dag is in overleg. Indien je van ver moet komen en de reistijd wilt beperken, kun je ook 2 lessen op 1 dag afnemen. Wil je een 5 of 10 lessenkaart aanschaffen dan is het raadzaam om de data alvast in te plannen bij de eerste les. Dit om te voorkomen dat een les al vol zit. Natuurlijk is er altijd nog een mogelijkheid om te schuiven als dat noodzakelijk is of om een les in te halen mocht je ziek zijn. De prijzen zijn:
     Losse les € 27,50
     5-lessenkaart € 125,- (= totaal €12,50 korting tov losse lesprijs, 3 maanden geldig)
     10-lessenkaart € 235,- (= totaal €40 korting tov losse lesprijs, 6 maanden geldig)
De doorlopende lessen zijn inclusief koffie, thee en wat lekkers, gebruik van gereedschap en de basismaterialen maar exclusief klei. Bij minimaal 3 deelnemers gaat de les door.
Bij Studio Markus kun je ook heel veel materialen kopen dus mocht je tijdens de les om iets verlegen zitten, dan kun je dat ter plaatse aanschaffen. Scheelt je weer een rit naar de winkel of verzendkosten indien je het besteld.


Privé les
Mocht het zo zijn dat je graag in alle rust zonder afleiding van anderen en met alle aandacht voor jou want je hoeft niet “op je beurt” te wachten, les zou willen hebben, dan is er een mogelijkheid om prive-les te krijgen.
Een privé les kost €17,50 per uur inclusief koffie, thee en wat lekkers.
Dag en tijdsduur is in overleg.


Masterclass
Als je al wat ervaring hebt met boetseren, maar je wilt je graag op bepaalde onderdelen meer ontwikkelen, dan kun je deelnemen aan een master class.  Er zijn verschillende masterclasses waarin uitvoering een bepaald aspect wordt onderwezen.
Je krijgt het maar niet voor elkaar om juist dat ene aspect goed te krijgen. Of je wilt graag meerdere manieren leren om dat bepaalde aspect te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hoofd in het algemeen, de verhoudingen, een oog, een oor, de neus of de mond. Maar ook de verhoudingen van het lichaam, de handen, de voeten of andere gedeeltes van het figuur.
Leer via Tips & Tricks bepaalde handigheidjes om tot een mooi eindresultaat te komen.
Masterclasses zijn intensiever dan een gewone boetseerlessen. Er wordt dieper op het te leren onderwerp ingegaan en vraagt wat meer inzet van zowel de deelnemer als van de lesgevende.
Ook krijg je huiswerk mee, thuis oefenen wat je in de les geleerd hebt, wat dan in de volgende les beoordeelt wordt.
Een masterclass bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur en kost in totaal 55 euro, inclusief koffie, thee, wat lekkers en gebruik van gereedschap en alle materialen. Datum en tijden zijn in overleg. Minimaal aantal deelnemers is 2
Indien je van ver moet komen, kun je de 2 lessen op dezelfde dag krijgen. Neem dan zelf je lunch mee en er is dan tussendoor gelegenheid om zelfstandig het geleerde te oefenen en te laten beoordelen.


Overige workshops
Bij Studio Markus kun je ook terecht voor creatieve workshops voor kinderen en volwassenen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Masker maken
- Hebbedingendoosjes versieren
- Lepelmannetje/vrouwtje maken
- Creatief inpakken